kelab rakan masjid: Alhamdulillah :)

Alhamdulillah :)

Assalaamualaikum.

Subhanallah.. Alhamdulillah.. Allahu akbar..10 ogos 2011 bersamaan 10 ramadhan 1432..
berlalulah fasa pertama dalam bulan Ramadhan..
moga-moga kita semua tergolong dalam golongan yang Allah limpahkan rahmat dan kehadiran fasa kedua kita memperoleh ampunanNya pula.. Insya Allah.

Walaupun sudah berlalu 10 Ramadhan, namun kehangatannya masih dirasai. tidak wajar andai semangat dan rasa ingin ihya'kan Ramadhan dirasai pada hari pertama, kedua sahaja. tapi perlulah berterusan hingga ke penghujung bulan mulia ini. jadi, sambutlah Ramadhan dengan jiwa yang tenang seperti ketibaan orang yang kita C.I.N.T.A..
dengan ucapan ahlan wasahlan ya Ramadhan..Ramadhan Kareem..Ramadhan Al-mubarak..

............................................................................................

Dalam bulan mulia ini juga banyak kebaikan2 yang singgah di surau Al-Firdaus. Alhamdulillah sedikit transformasi berlaku keatasnya. Moga jasa baik insan-insan berhati mulia menginfaqkan sedikit wang mereka sehinggakan surau kami diperindah dengan kehadiran KARPET baru!

Pada 7 ogos yang lepas termeterailah sejarah karpet baru surau kami. Alhamdulillah. rezeki bulan puasa. walaupun semua berpuasa tetapi tenaga tetap disumbangkan demi surau kita. moga-moga Allah melihat setiap perbuatan kita dan diterima disisinya.

Orang-orang kuat surau iaitu ustaz-ustaz mengetuai kerja kami. mudah bila bekerja beramai-ramai. Jom kita layaan gambar sekitar transformasi surau :)


bekerja keras

tolong menolong

sebelum


tikar tinggal lah sepi


belum grand :)


membanting tulang


karpet pasang terbalik dlm sekelip mata kami bjaya terbalikkan balik :)
ape agaknya Ustaz Yusri dok cakap tuu~
menyapu smbil tazkirah


puasa-puasa pon takpe buat kerja


sepakat


Ustaz Zawaei turut membantu


Ustaz Aziz turut serta


hampir selesai
selesai :)

kalau teringin nak tengok keadaan surau kesayangan kita sekarang, moh ler pakat-pakat ke surau semua. surau juga rumah Allah. bak kata orang, "bilik kawan-kawan kita boleh lepak, tapi bagaimana pula dgn bertandang ke rumah Allah?? tepuk dada tanya iman :) 

sekian..
Share this post:

Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

0 ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...